Neem contact op

De verschillende trapstofferingen

Het toepassen van een traploper is al oud, in vroegere tijden wOud, nog in werkend weefgetouwerden traplopers geschilderd op de trap. In oude gebouwen en boerderijen komen we dit nog wel eens tegen. Later kwamen de traplopers zoals we ze nu nog kennen, dikwijls worden deze nog geweven op de oude weefgetouwen, die nu met moderne middelen zijn voorzien, de basis is echter nog zoals het vroeger ging.

                                   De kwaliteit dOude traploperie men vroeger stelde, het moest sterk en degelijk zijn en dat waren de vroegere tapijten en lopers. De traplopers zijn echter wel aangepast aan de eisen van deze tijd, patronen zijn  gemoderniseerd, kleuren aangepast de kwaliteit is gebleven, ook de oude en klassieke bestellers van veel fabrieken zijn dikwijls nog leverbaar.  Traplopers moeten kwaliteit hebben, dit geeft garantie van een lange levensduur en een mooie trap. Verweg de meeste lopers zijn van 80% scheerwol en 20% polyamide, deze menging is in praktijk de sterkste kwaliteit gebleken. We spreken dan ook van wollen traplopers.  

Een andere manier om traplopers te maken is deze te snijden uit kameGesneden tapijtloperrbreed tapijt. De manier van installeren is totaal anders evenals de prijs. Deze manier is goedkoper wat tapijt en werkloon betreft. De plooien worden niet ingenaaid maar weggesneden en met de smoodhedge methode vastgezet. Deze lopers zitten vast op de trap en zijn niet demontabel, het zijn synthetische tapijten die ten opzichte van de originele traploper goedkoper zijn. Nadeel ze pletten eerder, zijn eerder vuil, hebben toch wel een lange levensduur dit alles is afhankelijk van de kwaliteit tapijt.

 

 

 

 

 

 

Trap-Vloer Délon Interieurs
Nijverheidsweg 2a
4731 CZ Oudenbosch
T: 0165 - 321 276
M: 06 - 28 345 353
[Neem contact op]

Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan.
[Vraag prijsindicatie aan]

Traploper sisal nu ook in het Zwart

Een sisal traploper in het zwart is nu te leveren en wel in een hele mooie diepzwarte kleur.
Ook in andere breedtes te verkrijgen, hierdoor...[Lees verder]